top of page
Dairesel Kesim Hücresi

Dairesel Kesim Hücresi

Dairesel Kesim Hücresi, kesimi yapılacak sığırın kesim için uygun konuma getirilmesini insan gücüne gerek kalmadan, maksimum güvenlikli ve seri şekilde sağlayan operatör kontrollü makinadır. 90° ve 180° çevrilerek kesim yapılabilir. Helal kesim için uygundur. CE belgesi vardır. Sığır düşürme tavası ve pnömatik giriş kapısı; Kontrol paneli ve Trafo Dairesel Kesim Hücresiyle birlikte gönderilen makina parçalarıdır. FDA 21 CRF(Gıda Kodeksine Uygunluk) sertifikalı pnömatik pistonlar, hortum ve 

Dairesel

Klasik Kesim Hücresi

Klasik Kesim Hücresi sığırın kesim için yere yatırılmasında, hareketli taban sayesinde ayak boşa çıkarılarak kesim için kullanılan makinedir.

Klasik

Kaldırma Elevatörü

Büyükbaş hayvanın kesimi gerçekleştikten sonra kanama kancalarına takılır. Kancayı elevatöre takarak hayvanın kanama hattına kaldırılması sağlanır. Bir adet redüktör motor, iki adet zincir dişli ve bu dişliler arasındaki hareket aktarımını sağlayan zincirle birlikte gönderilir. Standart olarak konveyör montajı 45° açı ile yapılacak şekilde tasarlanmış olsa da, mezbahane şartlarına göre istenilen açıya göre konveyörün montaj açısı değiştirilebilmektedir.

kaldirma elev

Kaldırma Vinci

Klasik kesim hücresinden veya dairesel kesim hücresinden kesilen büyükbaşların kanama hattına kaldırılmasında kullanılan vinçtir.  Tesise şase, motor, 2 adet tambur, zincir dişli, bakla zincir ve kaldırmada kullanılan paslanmaz dişli ile birlikte gönderilir.

kaldirma vinc
Kanama Kancası.png

Kanama Kancası

Büyükbaş hayvanların kesimi gerçekleştikten sonra, kanama kancalarına takılarak sığır işleme bölümüne gönderilmesi amacıyla, diğer bir tabir ile sığır kanama hattındayken kullanılan kancadır. Kanca ile birlikte Ø8 x 28 mm ebatlarında 1,5 metre paslanmaz çelikten zincir, bir adet kanca makarası ve iki adet rulman gönderilir.

Kanama kanc

Kanama Hattı - Manuel

Sığırların kesimden sonra vücuttaki kanın dışarı akması belli bir süre almaktadır. Bu kesimden sonra ayrılan kanlar kan toplama tankına gönderilmektedir. Akan kanların belli bir hattan kan toplama tankına gönderilmesinde kullanılacak hattır. Hayvanın hareketi, manuel olarak insan gücü ile sağlanacaktır.

Kanama Hattı Manuel.png
kanama hat
hareket plt
Kuyruk Açma Platformu Hareketli.png

Hareketli Kuyruk Açma Platformu

Pnömatik piston vasıtasıyla kasabın yukarı aşağı hareket etmesi ile hayvanın kuyruk bölgesinin açılmasında kullanılan platformdur. Platformun ön tarafındaki boşluk ve ayak direme borusu sayesinde kasap kesimi rahat bir şekilde yapar. Hijyenik koşulların sağlanması sebebiyle, platformla beraber kasap önlük yıkama kabini ve bıçak sterilizeli el yıkama evyesi bulunacaktır. Sterilize bölümünde 5 adet bıçak, 1 adette masat yeri bulunacaktır.

Sabit Kuyruk Açma Platformu

Hayvanın kuyruğunun açılıp bir sonraki işlemde kolaylık sağlaması açısından tasarlanan platformdur. Standart olarak platformla beraber sterilizeli el yıkama evyesi bulunmaktadır. Sterilize bölümünde 5 adet bıçak, 1 adette masat yeri vardır.

Kuyruk Açma Platformu Sabit.png
Sabit kuyruk pltf
Kan tankı.png

Kan Tankı

Kesimi yapılan büyükbaş ve küçükbaşların kanlarının depolandığı tanktır. İçerisinde bulunan helezon sistemi sayesinde kanın çökelip pıhtılaşması önlenir ve homojen bir şekilde dağılması sağlatılır. Tanktan kanın tahliyesi bir adet pompa sayesinde sağlatılır.

Kapasite: 2, 5 ve 10 Ton

kantnk

İletişim Formu

Gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!

İletişim

Fabrika:

Telefon (Fabrika):

Telefon (Satış Ofisi):

Çalışma Saatleri:

E-Posta:

Saray Mah. Keresteciler SS 4.Cad. No:49

Kahramankazan / Ankara / TÜRKİYE

+90 312 801 02 22
+90 312 815 13 28

Hafta içi 08:00 - 18:15
Cumartesi - Pazar Kapalı

info@cemsan.net

Gelişmelerden Haberdar Olmak
İster misiniz?

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz!

Endüstriyel Çözümler

Tavuk İşleme

Feragatnameler

Çerez Politikası

Bizi Takip Edin

  • Linkedin
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
bottom of page